Menjava olja in oljnega filtra Seat

Menjava olja in oljnega filtra Seat

Menjava olja in oljnega filtra Seat

Mali servis Seat

Menjava olja in oljnega filtra Seat je bistvenega pomena za brezhibno delovanje vašega vozila Seat.

Redno vzdrževanje vozila nenazadnje daljša njegovo življenjsko dobo, omogoča varno in zanesljivo uporabo in ohranja njegovo vrednost sploh v primeru, če ga nameravate kasneje prodati. Menjava olja in filtra je izredno pomembno opravilo, saj zagotavlja optimalno pripravljenost avtomobila. 

Sploh preden se odpravite na daljšo pot, je nujno, da preverite nivo motornega olja in se na ta način dobro pripravite na potovanje.

Na pooblaščenem servisu Seat vam ponujamo vrhunske storitve menjave olja in filtra, pri katerih uporabljamo izključno originalne profesionalne nadomestne dele, s čimer vam zagotovimo, da je vaše vozilo vzdrževano v skladu z najvišjimi standardi. 

Seat servis

Preverite ponudbo servisnih paketov za vozila Seat!
Alhambra Cordoba Leon
Alfea Cordoba Vario Mii
Arona Exeo Tarraco
Ateca Ibiza Toledo

Rezervacija servisnega termina

Ugodna ponudba za servis

Kaj vključuje menjava olja?

  • profesionalno motorno olje
  • originalni oljni filter
  • menjava tesnilnih obročev
  • delo menjave olja
  • 2-letno jamstvo na delo in material
  • asistenca Porsche Slovenija
  • test akumulatorja
     

Na trgu je ogromno ponudnikov poceni storitev, a ne pustite se zavesti, saj pri avtoservisu najnižja cena ne pomeni tudi najboljše vrednosti. Z izbiro poceni ponaredkov nenazadnje tvegate svojo varnost v prometu.

Na pooblaščenem servisu Seat uporabljamo izključno originalne nadomestne dele, naši strokovno usposobljeni serviserji imajo ogromno izkušenj ter uporabljajo le najnovejša orodja in opremo. 

Profesionalno motorno olje je za vašega Seata še posebej zanesljivo in ni dvoma, da bo vse teklo kot po maslu. Namreč niso vsa motorna olja enaka, gre se za komponento, ki močno variira po svojih lastnostih, zato se odločite za profesionalno motorno olje na pooblaščenem servisu, ki bo optimalno ščitilo vaš motor za maksimalno zmogljivost.

Kako poteka menjava olja?

Koliko olja gre v motor?

Menjava olja in oljnega filtra je hitra servisna storitev, ki traja nekje 60 minut.

Usposobljen serviser najprej pravilno odstrani čep in pusti da odteče motorno olje. Nato zamenja oljni filter in dolije sveže kakovostno profesionalno olje. Ko je vozilo nazaj na tleh, se z merilno palico preveri nivo olja in po potrebi dolije do ustrezne višine.

Poleg tega, da je izjemno pomembna kvaliteta motornega olja, je nujno, da je olja ravno prav - niti premalo niti preveč. Če je olja premalo, se kovina drgne ob kovino, kar povzroči poškodbe motorja. Če pa je olja preveč, pa lahko le-ta vstopi v prostor za izgorevanje in pripelje do poškodb katalizatorja. Zato vedno spremljajte nivo motornega olja!

Seat servis
Seat servis

Zakaj menjava olja?

Motorno olje je vitalna tekočina vašega motorja, ki skrbi za podmazovanje površin, ki se gibajo, kar zmanjšuje trenje in preprečuje možne mehanske poškodbe motorja. Poleg tega, da je izjemnega pomena, da izberete kakovostno olje, je tako nujno, da olje neprestano menjamo, saj to prispeva k nižjim stroškom vzdrževanja vozilmanjši porabi goriva in čistejšemu izpuhu.

profesionalnem motornem olju so prisotna tudi različna čistila, ki nase vežejo umazanijo, predvsem snovi, ki nastajajo pri izgorevanju goriva, kar pomeni, da se olje s časom umaže, oziroma začne izgubljati svoje sposobnosti učinkovitega podmazovanja in čiščenja.

Do degradacije olja pride tudi če se z avtom opravljajo kratke razdalje. V tem primeru se olje ne more ogreti do delovne temperature, kar pomeni kondenzacijo vode v rezervoarju za olje. Menjava olja in oljnega filtra je tako nujen del rednega vzdrževanja vozila.

Menjava olja na koliko kilometrov?

Na vozilih Seat se redni servis oziroma mali servis z menjavo olja opravlja vsakih 15.000 km (ali vsako leto) - odvisno, kar nastopi prej. Pri long life servisnih intervalih pa po prikazovalniku oz. na dve leti.

Datum za naslednji servisni pregled je naveden tudi v vaši servisni knjižici oz. v navodilih za uporabo.

Katero motorno olje je najboljše?

Dandanes je na trgu ogromno ponudnikov motornih olj različnih cenovnih razredov in kakovosti. Najbolj pomembna lastnost olja pa je njegova viskoznost. Ključnega pomena je, da izberete kvalitetno motorno olje, saj lahko napačno motorno olje povzroči poškodbe motorja.

Katero olje je primerno za vaše vozilo, boste našli navedeno v priročniku vašega avtomobila. Najbolje pa je, da menjavo olje zaupate profesionalcem na svojem področju, ki bodo poskrbeli za uporabo profesionalnega motornega olja, ki bo optimalno za vaše vozilo.

Menjava oljnega filtra

Prav tako je zelo pomembna menjava oljnega filtra. Njegova naloga je ohranjanje čistega motornega olja, saj ima ravno prav velike luknjice, da zaustavlja delce, a ne ovira pretoka olja. Ob vsaki menjavi olja se tako menja tudi oljni filter, saj lahko v nasprotnem primeru pride do poškodb motorja.

Menjava olja VW
Menjava olja VW Avtor: Porsche Inter Auto

Porsche Verovškova

SEAT SERVIS

Porsche Ptujska cesta

SEAT SERVIS

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA