Veliki servis - Menjava zobatega jermena Seat

Veliki servis - Menjava zobatega jermena Seat

Menjava zobatega jermena Seat

Veliki servis Seat

Menjava zobatega jermena Seat- zobati jermen je obrabni del, ki ga je potrebno redno menjavati, saj je neprestano izpostavljen ogromnim obremenitvam. Zelo pomembno je, da ne varčujete na napačnem mestu, temveč se odločite za pravočasno menjavo, zanesljivost in kakovost.

Veliki servis Seat je tako zelo pomembno opravilo, saj je za zanesljivo delovanje avtomobila redna menjava zobatega jermena bistvena. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da se zobati jermen pretrga in na ta način povzroči resne poškodbe motorja, to pa vodi v visoke dodatne stroške. 

Ali ste vedeli, da je naloga zobatega jermena povezovanje ročične in odmične gredi?  To pomeni, da brez zobatega jermena v motorju praktično nič ne deluje, posledično pa zobati jermen deluje neprestano. V svoji dobi uporabe tako preteče razdaljo skoraj šestkratnega obsega Zemlje!

Ker nam vaša varnost na cesti in zanesljivost vašega jeklenega konjička pomenita največ, zaupajte našim strokovno usposobljenim serviserjem, ki bodo vrhunsko poskrbeli za menjavo zobatega jermena na vašem Volkswagnu. Naša osrednja naloga je ohranjanje vašega vozila v optimalni formi, da lahko brezhibno in varno služi svojemu namenu.

Rezervacija servisnega termina

Ugodna ponudba za servis

Seat servis

Preverite ponudbo servisnih paketov za vozila Seat!
Alhambra Cordoba Leon
Alfea Cordoba Vario Mii
Arona Exeo Tarraco
Ateca Ibiza Toledo
Veliki servis Seat
Veliki servis Seat

Kaj vključuje veliki servis?

Veliki servis SEAT

Veliki servis Seat opravljen na pooblaščenem servisu Seat zagotavlja daljšo življenjsko dobo vozila in zanesljivo vožnjo še mnogih kilometrov, saj vam na pooblaščenem servisu vgradimo izključno originalne nadomestne dele vrhunske kakovosti, poleg tega pa vam pripadata še dve leti garancije na dele in delo. Ob servisu vam pripada še asistenca mobilnosti, ki se podaljšuje z vsakim servisnim pregledom.

Na koliko km se dela veliki servis?

Točen podatek je najbolje preveriti v servisni knjižici vašega vozila, kjer so navedeni servisni intervali Seat. Vsaka avtomobilska znamka ima namreč svoje priporočene servisne intervali, ki jih je potrebno upoštevati za optimalno delovanje avtomobila.

V povprečju pa se veliki servis opravi nekje vsakih 100.000 km oziroma vsakih 8-10 let, če se z vozilom ne vozite pogosto.

Cena velikega servisa

Ugodni servis za vozila starejša od 4 let!

Ker se zavedamo, da je servis vozil lahko drag, smo pripravili akcijske pakete Vedno Vredno za vsa vozila starejša od štirih let za še ugodnješi veliki servis. Več let kot ima vozilo, večja možnost okvar obstaja, zato je redno servisiranje izredno velikega pomena. Varčevalni paketi Vedno Vredno vključujejo prav vse - komplet zobatega jermena in črpalke hladilne tekočine z vgradnjo in pripadajočo garnituro.

Menjava zobatega jermena
Menjava zobatega jermena

Kako poteka menjava zobatega jermena?

Celoten postopek menjave zobatega jermena vključuje servisni pregled, kjer serviser določi vse potrebno za zamenjavo. Nato zamenja zobati jermen, ki vključuje originalni zobati jermen, črpalko hladilne tekočine ter garnituro zobatega jermena. Običajno se ob menjavi zamenjajo tudi napenjalni in upogibni valji. Njihova naloga je, da vodijo jermen, da ga upognejo in da v času njegove življenjske dobe ohranjajo njegovo napetost.

Menjava zobatega jermena je zahtevno opravilo, zato je nujno, da jo opravlja usposobljen strokovnjak na pooblaščenem servisu Seat. Potrebno je biti pozoren na natančno vgradnjo in z jermenom je potrebno ravnati izredno pazljivo. V pooblaščenem servisu Seat vam zagotavljamo vrhunske serviserske storitve, saj imajo naši usposobljeni serviserji ogromno izkušenj in pravilna ter najnovejša orodja in opremo, ki omogočajo najkvalitetnejšo tehnično podporo.

Znaki poškodovanega zobatega jermena

V izogib poškodbam zobatega jermena, je priporočljivo redno preverjanje stanja svojega zobatega jermena in opravljanje rednih servisnih pregledov.

Če zaznate sledeče znake, pa se nemudoma odpravite na najbližji Seat servis:

  • izrazit hrup motorja,
  • tresenje avtomobila zaradi neenakomernega teka,
  • neodzivnost motorja,
  • premalo obratov,
  • puščanje olja pod pokrovom,
  • vidne razpoke na zobatem jermenu,
  • raztrgan zobati jermen. 
     

Raztrgan zobati jermen lahko povzroči udarec ventilov ob bate, zaradi česar nastanejo večje poškodbe motorja ali pa celo popolna okvara motorja. Lahko se zgodi tudi zdrs jermena z napenjalcev, kar lahko vpliva na poškodbo motorja. Pri starejših vozilih je tako več kot polovica okvar motorja posledica okvarjenega zobatega jermena, zato ne odlašajte in si zagotovite svoj servisni termin.

Veliki servis Seat
Veliki servis Seat

Porsche Verovškova

SEAT SERVIS

 

 

Porsche Ptujska cesta

SEAT SERVIS

 

 

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA